AKTIVITETER
AKTIVITETER

Vad finns att göra under din vistelse hos oss på Best Western Hotel Värnamo? Vi kan bara säga – massor! I området och regionen runt hotellet finns ett brett utbud av olika aktiviteter och utflyktsmål för alla.

UPPTÄCK SMÅLAND

UTFLYKTSTIPS

Låt oss tipsa om allt du kan göra i närheten av Best Western Hotel Värnamo! Nedan kan du läsa om alltifrån lekplatser, badplatser, kaféer, vandringsleder, konstmuséer & golf.

ETT DOPP I SJÖN

Sjöar & badplatser runt Värnamo

Upplev tjusningen av att njuta av naturen från en mysig badplats. En perfekt utflykt för hela familjen och en lugn och skön stund där du möter den fantastiska småländska naturen.

CYKLA

En tur på slingrande vägar

I Småland och området kring Värnamo finns många fantastiska vägar att ta en cykeltur på. Ett perfekt sätt att uppleva Smålands fantastiska natur. Ta med dig picknick-korgen och dagen är fulländad.

STORE MOSSE

Sydsveriges största myrområde

Store Mosse är Sydsveriges största myrområde. Dess imponerande vidder för tankarna till fjällvärlden och är en riktig upplevelse för alla som älskar att vandra och utforska naturens hemligheter. 

APLADALEN

Natur- & hembygdspark i centrum

Mitt i Värnamo centrum hittar du Apladalen, en natur- och hembygdspark på 22 hektar. Ta med familjen på en mysig utflykt och upptäck de stora grönområden och mysiga promenadstigarna.

LEKPLATSER

Kul för alla

Spring i benen, sandslott och gungor som får det att kittla i magen. Självklart finns det en massa härliga lekplatser som de minsta i familjen säkert kommer uppskatta.

GOLF

Spela i Småland

Är du golfentusiast precis som oss, så har du hittat helt rätt. I Småland finns flera golfbanor med varierande terräng och utmaningar. Vågar du testa swingen på semestern?

VANDALORUM

Konst & Designmuseum

Vandalorum är ett konst- och designcenter med flera unika utställningar som presenterar framstående nutida formgivare och konstnärer, såväl svenska som internationella.

MÖBELRIKET

Back to the roots

I Möbelriket hittar du unik design och möbelhistoria med rötter i de småländska skogarna. Ett måste för alla konst- & inredningsintresserade. Kanske får du med dig en spännande möbel hem från semestern.

SMÅLANDS BIL-, MUSIK- & LEKSAKSMUSEUM

En nostalgitripp

Ett besök på museet är en riktig nostalgitripp. Du hittar leksaker, bilar och musikinstrument i mängder från olika tidsepoker.

DIGITAL TIPSPROMENAD

Vem vinner?

X-rundor är en digital tipspromenad med frågor som byts ut varje vecka. Frågorna finns för såväl gammal som ung och rundorna hittar du i bland annat Värnamo, Bor, Bredaryd, Hamra, Horda och Gällaryd.

HIGH CHAPARRAL

Besök vilda western

Bara en kort biltur från Värnamo hittar du nöjesparken High Chaparral där du reser tillbaka i tiden och får uppleva krutrök, tågrån, hjulångare, cowboys och häpnadsväckande shower.

OHSABANAN

En historisk tågresa

Kliv ombord på en historisk resa och upplev hur det var att åka tåg "förr i tiden". Ohsabanan är en 14,5 km lång smalspårig järnväg öster om Värnamo. En häftig upplevelse för såväl stor som liten.

Storgatan 28, 331 30 Värnamo
info@varnamohotel.se

Följ oss på